Informacion rreth M. Tomorrit

Mali i Tomorrit ndodhet 30 km larg nga Gramshi 12 km nga Kërpica. Tomorri ka një pamje të mrekullueshme dhe ngrihet 2416 m mbi nivelin e detit. Mund të udhëtojmë rreth 7 - 9  orë vajtje ardhje nga fshati deri në bazë (4-5 orë në ngjitje e 3-4 orë zbritje).

Në këtë mal organizohet edhe festa e "Baba Tomorrit" festë e bektashinjëve në datat 22 - 25 gusht.

Për më shumë informacion për festën bektashiane të "Baba Tomorrit": Kliko Këtu

Na Gjeni TravelGramsh ne: 

TG-Facebook


Udhëtim në M. Tomorrit

Nga Gramshi: Me autobus deri në Kërpicë (nisja pranë xhamisë) 200 lekë bileta, çdo ditë në orën 06 00 dhe në kthim 07 30 mbasdite 13 15 dhe kthimi 15 00. Me foristradë nisja para spitalit dhe kushton 2 500 lekë. Më pas udhëtohet në këmbë drejt vendit ku mund të ngrihet kampingu.

Akomodim

Hotel "Tomorri" Gramsh.
Kamping në malin e Tomorrit sipas dëshirës.